Testcyklist 2020/#jagtarcykeln

Testcyklist 2020 – utmana dig själv att välja cykeln och låt dig inspireras av andra!

Välj cykeln istället för bil och kollektivtrafik

Avstå kollektivtrafiken om resan kan göras med cykel istället. Då minskar du risken att bidra till spridning av covid-19.
Privatbilismen står för ca 40 procent av utsläppen i Stockholms län. Att välja cykeln framför bilen minskar utsläppen och bidrar till en grönare stad.
De flesta bilresor som görs går att ersätta med 30 minuters cykling – perfekt vardagsmotion! Att motionera en halvtimme om dagen har flera positiva hälsoeffekter.
Vad vill du läsa mer om?

Om Testcyklist 2020

Energi- och klimatrådgivningen vill uppmärksamma vilket fantastiskt transportmedel cykeln är. Det gör vi delvis genom projektet Testcyklist 2020, där utvalda ambassadörshushåll delar med sig av sina erfarenheter av att välja cykeln. Följ deras utmaning på #Testcyklist2020. Vill du också slå ett slag för cykeln? Anta då utmaningen att välja cykeln under en veckas tid! Läs mer nedan.

Våren 2020 var på alla sätt en turbulent tid. Efter en lång och välbehövlig sommar och ledighet är vardagen nu tillbaka. En vardag som på många sätt är annorlunda. Den som kan uppmanas jobba hemifrån, vi håller avstånd till varandra och bör därför undvika kollektivtrafiken om vi kan. Allt för att förhindra att smittspridningen sätter fart igen.

På många sätt har vi det här året kommit att ändra våra vanor, det gäller inte minst sättet vi reser på. Att under hösten etablera vanan att välja cykeln som transportmedel i första hand, skulle ha positiva effekter på så många sätt. Vi minskar trängseln i kollektivtrafiken, vi minskar utsläppen, och vi gör vår egen hälsa en stor tjänst.

Vi vill pusha på och uppmana alla som har möjlighet att anta utmaningen och använda cykeln som enda transportmedel under en veckas tid!

 

Hur gör jag för att anta utmaningen?

Först och främst, bestäm dig för att utmana dig själv att avstå bil och kollektivtrafik under en veckas tid använda cykel som enda transportmedel!

Lägg upp en fin bild eller ett videoklipp på Facebook eller Instagram under #jagtarcykeln, där du berättar varför du antar utmaningen att välja cykeln under en veckas tid. Nu har du chans att vinna en elcykel*! Tävlingen pågår fram till den 31/10. Vinner gör det bidrag vi anser på bästa sätt ha bidragit till kampanjen.

Krav: Du måste vara boende i Stockholms län eller Håbo kommun för att ha chans att vinna priset. Glöm inte att ditt inlägg måste vara offentligt för att vi i juryn (och alla andra) ska kunna se det!

*Elcykeln är ett demoex och har använts en kortare period av en av cykelambassadörerna i projektet Testcyklist 2020