Klimatvågen

Klimatvågen är en interaktiv utställning som Energi- och klimatrådgivningen tillhandahåller. Med vågen kan du uppskatta och visualisera hur stora utsläpp av växthusgaser som din konsumtion ger upphov till.

I Klimatvågen tar du en shoppingkorg och plockar åt dig påsar motsvarande det som du konsumerar varje dag. Konsumtionen är uppdelad i fem områden; boende, mat, varor och tjänster, dagliga resor samt långväga resor. När du ställer shoppingkorgen på vågen så ser du hur stor din klimatpåverkan är.  Vikten på påsarna motsvarar utsläppen av växthusgaser per person och dag. När du ställer dem på vågen omvandlas skalan till antal jordklot som skulle behövas om alla konsumerade som du eller till utsläppta ton växthusgaser som din konsumtion ger upphov till varje år. Kontakta oss om ditt företag eller förening vill ha ett besök av Klimatvågen, så ska vi se om det går att ordna!

Till den fysiska klimatvågen har vi också tagit fram ett enklare digitalt verktyg, tänkt att användas som komplement till utställningen. Den digitala klimatvågen hittas här.

Senast uppdaterad: 2018-04-18

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Page feedback

Page feedback

  • Posted on: 2019-06-28
  • By: Chas

TACK FÖR DIN MEDVERKAN

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre. Dina synpunkter är värdefulla för oss och din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Tyvärr kan vi inte svara på dina synpunkter här. Om du har en fråga som du vill ha svar på kan du gå via kontaktinformation.

Senast uppdaterad: 2019-06-28

Page Like