Hemmaträffar

Boende i Tyresö, Nynäshamn, Haninge, Huddinge och Salem kan i vår och sommar få personlig rådgivning – i hemmet – genom en så kallad hemmaträff. Anmäl ditt intresse redan nu för att säkra en plats!
Vad vill du läsa mer om?

Vad är en hemmaträff?

Energirådgivningen i Huddinge, Haninge, Tyresö, Nynäshamn och Salems kommuner erbjuder kostnadsfria hemmaträffar. Erbjudandet gäller dig som bor i ett hus i någon av dessa kommuner. Det enda du behöver göra är att bjuda in 5-10 vänner/grannar så kommer vi!

En hemmaträff är ett tillfälle där två av kommunens energi- och klimatrådgivare kommer hem till dig för att träffa dig och dina vänner. Under träffen går vi igenom hur en kan bli energi- och klimatsmart i sitt hem.

Vi gör inte en genomgång av ditt hus på plats. Träffens syfte är att gå igenom och diskutera goda råd och tips om hur ens hem blir mer energi- och klimatsmart tillsammans med dig och dina gäster.

Om du är intresserad av en träff bjuder du in 5-10 vänner/grannar som du tror vill vara med och anmäler ditt intresse till energirådgivare Maria Fredlund på maria.fredlund@huddinge.se eller 070 878 98 26. Du är också varmt välkommen att kontakta Maria för frågor. Träffarna kommer genomföras ända fram till sommaren.

Tillsammans hittar vi ett bra datum och tid som passar. En hemmaträff tar max 2 timmar och vi kommer tillsammans gå igenom aktuella temaområden, så som vilken miljöpåverkan er energianvändning har, vilka åtgärder som ger störst och snabbast resultat och hur man får till en god inomhusmiljö i sitt hem.

Här kan ni läsa programmet för hemmaträffen med mer information om temaområdena som kommer behandlas. Önskar ni lära er mer om något område som inte finns listat i programmet? Då lägger vi till det! Energirådgivarna har en bred kompetens inom energi- och klimatområdet och lång erfarenhet inom rådgivning. Vi hoppas kunna bistå med goda råd och tips som passar just dig och dina vänner.

Intervju med projektledaren

Här kan du läsa intervjun med projektledaren Maria. Hon svarar på frågor om bland annat vad som ligger bakom projektet och vad man kan förvänta sig av en hemmaträff.

Vem kan få en träff och kostar det något?

Du som är värd för hemmaträffen behöver bo i någon av kommunerna Huddinge, Haninge, Tyresö, Nynäshamn eller Salem, men dina gäster kan bo på annan ort. Erbjudandet riktar sig till dig som bor i ett småhus och har bott där i minst 2 års tid.

Hemmaträffen tar plats hemma hos dig som står värd för hemmaträffen.

Det kostar ingenting att få besök av energi- och klimatrådgivarna. Verksamheten är en kommunal och opartisk tjänst som finansieras av Energimyndigheten. Ingen försäljning av något slag kommer äga rum under hemmaträffen.

Vill du veta mer?

För att anmäla ditt intresse eller få veta mer, ring eller maila energi- och klimatrådgivare Maria Fredlund på maria.fredlund@huddinge.se eller 070 878 98 26.

Vilka är energi- och klimatrådgivarna?

Vi som står bakom detta projekt är kommunala energi och klimatrådgivare för kommunerna Haninge, Huddinge, Tyresö, Nynäshamn och Salem med hemvist på Huddinge kommun.

Maria Fredlund är miljövetare och jobbat som energi och klimatrådgivare sedan 2017. Maria har tidigare jobbat mycket med energirådgivning till företag men jobbar numera nästan uteslutande med privatpersoner som bor i egna hus. Ett favoritområde att ge råd inom är solenergi. Projektledare för hemmaträffarna.

Jonna Lindblom är biolog och har varit energi- och klimatrådgivare sedan 2011. Hon har mångårig erfarenhet av rådgivning för privatpersoner, ger gärna råd om värmesystemet och tycker det är viktigt att tänka på huset som ett litet ekosystem där en åtgärd kan påverka andra system i huset. Mycket av det du kan läsa om på vår hemsida, det har Jonna skrivit.

Joanna Weiss är miljötekniker och miljövetare, och har varit energi och klimatrådgivare sedan 2010. Joanna har liksom Jonna mångårig erfarenhet av rådgivning till privatpersoner och svarar gärna på råd om allt från värmesystem till inomhusmiljön. Har du någon gång ringt vår telefonrådgivning är chansen god att det är just Joanna som svarat.

Johannes Pennström har studerat till byggnadsingenjör inom hållbart byggande. Johannes är ny hos energirådgivningen och har tidigare jobbat som timmerman, han har en förkärlek för gamla hus och ger gärna råd om byggnation och byggnadsvård.

Pontus Roseen kommer från en bakgrund inom hållbar utveckling på universitet både som student och kursamanuens. Han är ny på Energi- och klimatrådgivningen och brinner för kopplingen mellan energifrågor och hållbarhetsfrågor i stort.