Fixa solpanel

Varje timme träffas jordens yta av mer solenergi än vad vi sammanlagt konsumerar på ett helt år. Fixa solpanel är projektet där vi informerar om hur du kan ta tillvara på solenergin.
Vad vill du läsa mer om?

Solpaneler

Digitala föreläsningar om solpaneler för små- och flerfamiljshus
Föreläsningar om solpaneler

I maj 2021 anordnade Energi- och klimatrådgivningen två digitala föreläsningar om solceller, en för dig som bor i småhus och en för dig i flerfamiljshus. Där fick deltagarna lära sig allt om hur det går till att installera solpaneler − från idé till färdig solanläggning. Föreläsare var Lars Andrén från Drivkraft som har 30 års erfarenhet inom solenergi, förnybar energi och energieffektivt byggande.

 

Här kan du se en tidigare inspelad föreläsning från 2020. Tänk på att solcellsbidraget som diskuteras i filmen inte finns kvar. Nu kan du som privatperson istället få en skattereduktion för grön teknik, läs mer under Bidrag och stöd.

 

Vill du veta mer om solenergi?

På sidan om solenergi kan du läsa mer om hur solenergi fungerar, både solceller och solfångare.

Solkartan

Nu finns solkartan i en ny uppdaterad version.

Med hjälp av solkartan kan du se hur mycket solenergi som når ditt tak och göra en bedömning av om det är lämpligt att installera solfångare eller solceller.  Sök efter ditt hus på solkartan och klicka på taket så får du fram hur stor potentialen för solel respektive solvärme är. Här hittar du solkartan.