Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som vill köpa elbil uppstår frågor om vad som krävs, vad det kostar och hur man ska gå tillväga för att installera en laddplats. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!
Vad vill du läsa mer om?

Informationskvällar

Den 16 november anordnar energi- och klimatrådgivningen en digital föreläsning om hur du i bostadsrättsförening kan fixa laddplats.

Tisdag 16 november
18:30 – 19:15 Praktisk information

  • elbilar och laddning
  • ekonomi
  • steg för steg guide
  • lärdomar från andra BRF:er

19:15 – 19:45 Frågestund

Anmäl dig här

 

Tidigare Evenemang

Här kan du som bor i bostadsrätt se en inspelad föreläsning från 2020

Här kan du som bor i småhus se en inspelad föreläsning från 2020:

 

 

 

Mallar och guider

Inom ramen av projektet Fixa laddplats har vi tagit fram olika mallar och guider.

För både privatpersoner och bostadsrättsföreningar kan det ibland upplevas lite klurigt att Fixa laddplats. Några av våra mest populära guider är Steg för steg guiderna. Denna har tagits fram för att stötta er hela vägen från idé till färdiga laddplatser. Här hittar du vår steg för steg guide för småhus och steg för steg guiden för bostadsrättsföreningar.

Dessutom har vi sammanställt mer information om laddplatser och svarat på några av de vanligaste frågorna vi fått in sedan projektet startade. Här kan du som privatperson läsa mer om att ladda elbilen hemma och här kan ni som bor i en förening läsa mer om att ladda elbilar i BRFen.

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna.

Projektet startades år 2016 och efter det har Energirådgivningen fortsatt arrangera informationskvällar varje år. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.