SMÅHUS

Du som bor i villa, radhus eller annat typ av småhus har stora möjligheter att minska din egen energianvändning. På dessa sidor finns en hel del tips och råd om hur du påverkar allt ifrån din uppvärmning till din hushållsel. 

LÄS MER


LÄGENHET

Du som bor i flerbostadshus kan bidra till att minska användningen av energi i fastigheten på flera sätt. Förutom att göra kloka val i ditt hem kan du också engagera dig för att påverka husets totala energianvändning.

LÄS MER


FÖRETAG

Vet du vad energin används till på ditt företag och hur stora energikostnaderna är? Genom att göra en översiktlig energiöversyn eller en energikartläggning kan man ofta identifiera flera kostnadseffektiva åtgärder som kan spara energi.

LÄS MER


KLIMAT

Klimatförändringar ses som en av de mest kritiska miljöeffekterna och våra val av energikällor har en betydande påverkan på klimatet. Genom att förändra vårt beteende och göra aktiva val kan vi tillsammans minska samhällets klimatpåverkan.

LÄS MER


SKOLA

Hur mycket el används i ert klassrum? Och var kommer egentligen elen ifrån? Här kan du som är elev hitta svar på frågor som rör energi och klimat. För dig som är lärare finns här även länkar till intressanta och användbara hemsidor.

LÄS MER


Om oss

Energi- och klimatrådgivningen är en opartisk och kostnadsfri service från din kommun. Vi vänder oss till privatpersoner, företag och organisationer. 

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med tips och råd om hur du kan påverka din energianvändning och hur du ska göra för att påverka miljön så lite som möjligt. Vi ger opartiska råd och hjälper dig att hitta den bästa tekniska lösningen som passar dina förutsättningar.

Du kan bland annat få råd om hur du kan göra för att:

  • minska energianvändningen i din bostad eller lokal
  • sänka dina energikostnader
  • optimera ditt uppvärmnings- eller ventilationssystem
  • minska din klimatpåverkan
  • få en mer energieffektiv bostad genom bättre fönster, isolering, belysning med mera.

LÄS MER