Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som vill köpa elbil uppstår frågor om vad som krävs, vad det kostar och hur man ska gå tillväga för att installera en laddplats. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats"!

 

Informationskvällar 2019

Under hösten kommer fler informationskvällar om att fixa laddplats att anordnas. Nedan ser du i vilka kommuner informationskvällarna kommer att ske, program och anmälan kommer inom kort.

Stockholm 12 november

Österåker 13 november

Huddinge 14 november

Solna 18 november

Danderyd 19 november

Täby 20 november

Tyresö 21 november

 

Guider och hjälpmaterial

Fixa laddplats har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur du går till väga för att installera en laddstation. Bor du i småhus eller flerbostadshus? Följ länkarna nedan för att hitta rätt och få mer tips och råd!

Fixa laddplats till flerbostadshus

Fixa laddplats till småhus

 

Tidigare informationskvällar

För tredje året i rad anordnades informationskvällar på olika platser i Stockholms län för att informera om hur fastighetsägare kan gå till väga för att fixa laddplatser. Presentationer och material från kvällarna hittar du under respektive länk ovan som riktar sig till småhusägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

Här kan du se en kort film från när Fixa laddplats var på Ellevios seminarium i maj 2017:

 

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.