Fixa laddplats till flerbostadshus!

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!

Seminarier

I april anordnar vi ytterligare 1 seminarium med syfte att hjälpa er att komma igång med att fixa laddplatser! Seminariet är kostnadsfritt och vänder sig till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsägare.

Från kl. 17.00 finns ett tiotal leverantörer på plats för att svara på frågor och ge tips och råd. Kl. 18.00 börjar seminariet som innehåller ett antal korta föredrag. Efter föredragen är det mingel och tid för ytterligare frågor till leverantörerna.

27 april          Stadshuset i Södertälje

 

 

Guider och hjälpmaterial  

Fixaladdplats har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur ni går till väga för att installera en laddstation:

Så övertygar du styrelsen eller fastighetsägaren - Sex anledningar att fixa laddplats

Sammanfattning av vägen till en laddplats - Checklista - Lätt att fixa laddplats 

Så går du tillväga för att installera en laddplats - Steg för steg-guide

Tips och råd vid ansökan till klimatklivet - Vägledning för ansökan till klimatklivet 

Mall för hur en offertförfrågan kan se ut - Offertsvarsmall

Exempel på motion till BRF:ens stämma 

Goda exempel - BRF Haga

Filmer

Vi har tagit fram en inspirationsfilm och en instruktionsfilm som du exempelvis kan använda för att visa styrelsen i din förening att det varken är dyrt eller krångligt att installera en laddbox eller laddstolpe.

 

Seminarier

I januari och februari anordnades sex seminarier med syfte att hjälpa bostadsrättsföreningar att komma igång med att fixa laddplatser.

Presentation från seminarier - läget idag och trender

Presentation från seminarier - Fixa laddplats steg för steg 

Kontaktuppgifter leverantörer

Sammanfattning av vanliga frågor

 

 

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.