Fixa laddplats till flerbostadshus!

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!

Seminarier

I januari och februari anordnar vi sex seminarier med syfte att hjälpa er att komma igång med att fixa laddplatser! Seminarierna är kostnadsfria och vänder sig till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsägare.

Från kl. 17.00 finns ett tiotal leverantörer på plats för att svara på frågor och ge tips och råd. Kl. 18.00 börjar seminariet som innehåller ett antal korta föredrag. Efter föredragen är det mingel och tid för ytterligare frågor till leverantörerna. Det är samma program på alla sex platser:

25 januari          Allaktivitetshuset i Sundbyberg 

26 januari          Kommunhuset i Sollentuna

31 januari          ABF-huset i Stockholm City 

1 februari          Nordic choice hotel i Nacka 

7 februari          Kulturhuset i Haninge  

8 februari          Xenter i Tumba

 

 

Guider och hjälpmaterial

Under hösten kommer vi bland annat att ta fram steg för steg-guider om hur ni går till väga för att installera en laddstation, mallar för hur en offertförfrågan kan se ut och checklistor på hur ni utvärderar inkomna anbud från leverantörerna. Mallar för hur ni söker klimatinvesteringsstöd från Naturvårdsverket samt redovisar eventuellt stöd ska också tas fram.

Filmer

Vi har tagit fram en inspirationsfilm och en instruktionsfilm som du exempelvis kan använda för att visa styrelsen i din förening att det varken är dyrt eller krångligt att installera en laddbox eller laddstolpe.

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.