Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som vill köpa elbil uppstår frågor om vad som krävs, vad det kostar och hur man ska gå tillväga för att installera en laddplats. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats"!

 

Informationskvällar i november 2018

I november är det dags för sex informationskvällar på olika platser i Stockholms län om hur ni går till väga för att fixa laddplatser. Välj det tillfälle som passar dig bäst! För program och anmälan klickar du på respektive tillfälle i listan nedan:

7 nov Sollentuna

8 nov Norrtälje

13 nov Kungsholmen

15 nov Solna

19 nov Haninge

20 nov Täby

 

Guider och hjälpmaterial

Fixa laddplats har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur du går till väga för att installera en laddstation. Bor du i småhus eller flerbostadshus? Följ länkarna nedan för att hitta rätt och få mer tips och råd!

Fixa laddplats till flerbostadshus

Fixa laddplats till småhus

 

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.