Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!

Guider och hjälpmaterial    

Fixaladdplats har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur ni går tillväga för att installera en laddstation samt hur ni gör för att söka ekonomiskt stöd via Klimatklivet. Dessa finns längst ner på sidan. I menyn till vänster hittar ni goda exempel på bostadsrättsföreningar som redan installerat laddplatser. 

Filmer

Vi har tagit fram en inspirationsfilm och en instruktionsfilm som du exempelvis kan använda för att visa styrelsen i din förening att det varken är dyrt eller krångligt att installera en laddbox eller laddstolpe. Observera att viss information i instruktionsfilmen (den nedersta) inte gäller längre, så titta gärna i steg för steg-guiden nedan också.

 

Informationskvällar i november 2018

I november 2018 anordnades sex informationskvällar runt om i Stockholms län med syfte att hjälpa bostadsrättsföreningar att komma igång med att fixa laddplatser. Du hittar presentationen och annat materal från kvällarna här nedan. Snart kommer vi även lägga ut en presentation som du kan lyssna på via din dator. Om du vill ha en notis när den ligger ute får du gärna kontakta malin.lindstaf@stockholm.se.

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Senast uppdaterad: 2018-11-30