Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!

Guider och hjälpmaterial    

Vi har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur ni går tillväga för att installera en laddstation. Dessa finns längst ner på sidan. Tyvärr har vi inte hunnit uppdatera dem med information om det nya stödet för laddplatser. Läs istället mer om stödet via länken längst ner på sidan. I menyn till vänster hittar ni goda exempel på bostadsrättsföreningar som redan installerat laddplatser.

 

 

Informationskvällar i november 2018

I november 2018 anordnades sex informationskvällar runt om i Stockholms län med syfte att hjälpa bostadsrättsföreningar att komma igång med att fixa laddplatser. Du hittar presentationen och annat materal från kvällarna här nedan. Observera att ansökningsförfarandet för bidrag för att fixa laddplats har ändrats. Filmen nedan är en inspelad version av presentationen att lyssna och titta på.

 

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Senast uppdaterad: 2019-09-04

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Page feedback

Page feedback

  • Posted on: 2019-06-28
  • By: Chas

TACK FÖR DIN MEDVERKAN

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre. Dina synpunkter är värdefulla för oss och din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Tyvärr kan vi inte svara på dina synpunkter här. Om du har en fråga som du vill ha svar på kan du gå via kontaktinformation.

Senast uppdaterad: 2019-06-28

Page Like