Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!

Guider och hjälpmaterial    

Vi har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur ni går tillväga för att installera en laddstation. Dessa finns längst ner på sidan. I menyn till vänster hittar ni goda exempel på bostadsrättsföreningar som redan installerat laddplatser. 

 

Informationskvällar i november 2018

I november 2018 anordnades sex informationskvällar runt om i Stockholms län med syfte att hjälpa bostadsrättsföreningar att komma igång med att fixa laddplatser. Du hittar presentationen och annat materal från kvällarna här nedan, bland länktipsen finns en inspelad version av presentationen att lyssna och titta på. Observera att ansökan till Klimatklivet är stängd och inte kommer öppna 2019. Snart kommer vi även lägga ut en presentation som du kan lyssna på via din dator. Om du vill ha en notis när den ligger ute får du gärna kontakta malin.lindstaf@stockholm.se.

 

Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Senast uppdaterad: 2019-02-08