Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har vi startat projektet ”Fixa laddplats”!

 


Informationskvällar i november 2018

I november är det dags för sex informationskvällar på olika platser i Stockholms län om hur ni går till väga för att fixa laddplatser. Välj det tillfälle som passar dig bäst! För program och anmälan klickar du på respektive tillfälle i listan nedan:


7 nov Sollentuna


8 nov Norrtälje


13 nov Kungsholmen


15 nov Solna


19 nov Haninge


20 nov Täby

 


Guider och hjälpmaterial 

 

Fixaladdplats har tagit fram guider, mallar och vägledningar om hur ni går till väga för att installera en laddstation samt hur ni gör för att söka ekonomiskt stöd via Klimatklivet. Dessa finns längst ner på sidan. I menyn till vänster hittar ni goda exemepel på bostadsrättsföreningar som redan installerat laddplatser. 

 

Filmer

Vi har tagit fram en inspirationsfilm och en instruktionsfilm som du exempelvis kan använda för att visa styrelsen i din förening att det varken är dyrt eller krångligt att installera en laddbox eller laddstolpe.

 


Seminarier

Under 2017 anordnades seminarier runt om i Stockholms län med syfte att hjälpa bostadsrättsföreningar att komma igång med att fixa laddplatser. De filmade föredragen nedan är inspelade i januari 2017 då villkoren för Klimatklivet såg lite annorlunda ut än vad det gör idag. Filmerna är fortfarande ett bra hjälpmedel och för er som vill installera laddplatser. Det som har ändrats är maxgränsen på 20 000 kr per laddpunkt är borttagen samt att formuläret för Klimatklivet ser annorlunda ut. Det går sedan januari 2018 även bra att debitera användarna av laddplatserna för deras faktiska förbrukning. Med anledning av ändringarna rekomenderar vi att ni även tittar på presentationen från infokvällen i maj 2018 som finns i pdf-format nedan. Alla mallar och checklistor är också uppdaterade efter de nya villkoren.


Om projektet

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Senast uppdaterad: 2018-10-15